No to może dodam swój ostatni hit kuchni 😀
Więc kroimy 3 większe piersi z kurczaka na cienkie paseczki doprawiamy przyprawą do mięsa KNORR,dodajemy kilka ząbków czosnku pokrojonego, ziele angielskie i liść laurowy,przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
W międzyczasie obieramy cukinię,pieczarki,paprykę czerwoną i żółta,2 czerwone cebule. Warzywa kroimy wedle upodobań, ja kroję cukinię,pieczarki i cebulę w krążki, a paprykę w większą kostkę. Cebulę i paprykę razem podsmażamyna maśle,aż cebula się zeszkli.
Po 2 godzinach podsmażamy kurczaka na maśle aż się zarumieni, dodajemy 3 lampki czerwonego wina wytrawnego,dusimy ok.15 minut, dodajemy warzywa, zagęszczamy śmietaną, ja dodaję 30% 🙂 i tak dusimy pod przykryciem ok 20minut.
Najlepiej smakuje z ryżem lub kluskami śląskimi 🙂
SMACZNEGO!
2 odpowiedzi na pytanie: Kurczak w winie z warzywami
brzmi smakowicie 🙂 wyprobuje przy jakiejs okazji
no fajnie brzmi,mniam na pewno zrobię 😉
Znasz odpowiedź na pytanie: Kurczak w winie z warzywami