Leczo – pomocy

…. czy znacie jakiś sprawdzony przepis????????

Będę baaaardzo wdzięczna
Dziękuję.

jogi i Piotruś 13.05.2002
ciepło!
🙂

Edited by jogibabu on 2003/09/18 22:38.

5 odpowiedzi na pytanie: Leczo – pomocy

anek Dodane ponad rok temu,

Re: Leczo – pomocy

Ja robię tak:
Mięsko wołowe pokrojone podsmażam na cebulce, dodaje listek laurowy, ziele ang i troche przyprawy do gulaszu, lub warzywka. Podlewam woda i duszę aż będzie pół miękkie. Potem dodaje cukinie pokrojoną w dość grubą kostkę – jak ma cienką skórkę to razem z nią, 2 papryki pokrojone w paski i dużego pomidora pokrojonego w kostkę. Gotuje tak długo, aby wszystko było miękkie, dodaje dość dużo czerw. papryki w proszku-słodkiej i zagęszczam woda z mąką.
Uwielbiam to :-)))))

Mam nadzieje, ze pomogłam :-))))))

Ania i Oleńka ( 26.04.2003 )

jogibabu Dodane ponad rok temu,

Re: Leczo – pomocy

jogi i Piotruś 13.05.2002
ciepło!
🙂

Dodane ponad rok temu,

Re: Leczo – pomocy

A ja leczo robie tak:
Kiełbaske kroję w kostke, boczek w cienkie paseczki, cebulkę w plasterki – podsmażam to na patelni dodaje paprykę pokrojona w paski, pomidorki pokrojone w kosteczke i przyprawy (sól, pieprz) – dusze pod przykryciem pare minutek a na końcu wbijak kilka jajek.

Ania i Damianek (13.01.2003) i Dzidzia co ma 8 tygodni.

wasia Dodane ponad rok temu,

Re: Leczo – pomocy

Kabaczek, cukinia lub patisony (coś dyniowatego) oczyszczone z pestek pokrojone w kostkę razem z pokrojoną cebolą wrzucam do wielkiego garnka, na dnie jest troche wody, wszystko dusi się pod przykryciem. Jak dyniowate zmiękną, dodajemy pokrojone w ósemki pomidory i papryke pokrojoną w kostkę, doprawiamy papryką ostrą i pieprzem, można dać też czosnek. Jeśli jest mało kwaśnie, to można dodać przecier pomidorowy. Potrawka fajnie zgęstniała, na koniec dodajemy podsmażoną kiełbaskę. Pycha!! I to jest tak jak bigos-im częściej podgrzewasz tym lepsze.

Smacznego!

Asia i Ola (7 miesięcy!)

agusiak Dodane ponad rok temu,

Re: Leczo – pomocy

A ja lubię leczo bez mięska:
dużą cebulę podsmażam na patelni, dodaję dwie pokrojone w kostkę duże papryki, dość dużo pomidorów (min. 5), na koniec dodaję pokrojoną w kostkę cukinię lub kabaczka. Dodaję je na końcu, bo młoda cukinia natychmiast się rozgotowuje i papryka nie zdąży zmięknąć. Doprawiam na ostro papryką chili, pieprzem ziołowym, dużą ilością czosnku i świeżej bazyli (KONIECZNIE). Podaję z ryżem.
Dla mięsożerców robię tak samo, tylko dodaję podsmażone osobno piersi z kurczaka.

Polecam

Agusia ze styczniowym Bąbelkiem

Znasz odpowiedź na pytanie: Leczo – pomocy

Dodaj komentarz

Dla starających się
Pozbyłam się jej !!!!!!!!
Dzisiaj poddałam się zabiegowi wymrożenia mojej nadżerki! Wiem że to jest kontrowersyjna sprawa i że każdy lekarz ma o niej inne zdanie. Ja zdecydowałam że chcę być całkowicie zdrowa gdy
Czytaj dalej
Karmienie
pomóżcie podjąć decyzję!
Drogie mamusie pomóżcie mi podjąc decyzje! jestem mamusią miesięcznego Samuelka i od samego początku mam mało pokarmu i dokarmiam go sztucznie; ostanio mały dostał biegunki a w niej pojawił się śluz
Czytaj dalej