Masa twarogowa

Hej, dziewczyny.
Mam pytanko o potrawy czy pasty z masy twarogowej. Kupiliśmy w promocji duże opakowanie, data przydatności do spożycia się zbliża, a szkoda wyrzucać.
Jeśli macie jakieś fajne przepisy, napiszcie, bo już nie możemy patrzeć na serniki;)

Edwinka z Córeczką (??.06.07)

7 odpowiedzi na pytanie: Masa twarogowa

pasiasta Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

Kup ciasto francuskie w Biedronce:-) Moja mama to robi z twarogiem – niebo w gębie:-)))))))

ladybug Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

twarog, makrela wedzona, jajka na twardo siekane, szczypiorek lub posiekana cebulka, natka pietruszki, pieprz i odrobina ketchupu, pycha!

Alex 28.06.06

lobuziara78 Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

I ser biały szczypiorek rzodkiewka sól pieprz

II ser biały ogórek zielony czosnek sól pieprz

III ser biały papryka swieza w kostke, groszek kons, kukurydza kons, szczypiorek, fasola szparagowa kons, zelantyna rozpuszczona czosnek przeciśnięty, sół pieprz – do kekówki i do lodówki…. po schodzeniu kroić jak keks 🙂

Matyldzia

elik Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

mozna upiec twarog na ostro i do kanapek

twarog mieszmay z papryka, sola, kminkiem, dodajemy jajko, ucieramy, do foremki i do piekarnika. Nie pamietam juz na ile, ale tak, zeby wierzch byl jasnobrazowy

i jeszcze – jak twarog jest wodnisty, mozna dodac troche grysiku

Edited by elik on 2007/06/05 03:42.

edwinka Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

Dzięki, dziewczyny!:)

Wczoraj zrobiłam ciasteczka francuskie. Strzał w dziesiątkę, wsunęliśmy od razu.
Dziś pora na kolejne przepisy. Dam znać, jak z nimi poszło:)

Edwinka z Córeczką (??.06.07)

Edited by Edwinka on 2007/06/05 07:54.

aniuniaw Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

Moze podasz przepis na te ciateczka francuskie. Moze ja sie skuszę.
Pozdrawiam

pasiasta Dodane ponad rok temu,

Re: Masa twarogowa

Oto przepis:
1 – idziesz do Biedrony i na ladach chłodniczych są rolki ciasta francuskiego [z 1 rolki w zależności od chęci wychodzi 6 lub 8 francuskich], tam też można twaróg kupić;-)
2 – do twarogu [ja na 1 op. ciasta daję ok ćwierć kg twarogu] dodajesz cukier waniliowy, 1 jajo i zwykły cukier w ilości wg zapotrzebowania na słodkość
3 – rozbełtać razem najlepiej kulką lub łyżką
4 – na pocięte wg uznania ciasto nakładasz masę – ilość wyjdzie w praniu aż się człowiek nie nauczy
5 – do piekarnika daję na 20min w 180stC

2 razy toto robiłam i jeszcze nie udało mi się ich ładnie zrobić, za wyjątkiem mikrusów trójkącików, ale jakby się nie rozjechały – i tak są dobre:-)

Znasz odpowiedź na pytanie: Masa twarogowa

Dodaj komentarz

Polecam
co na dywan procz Vanisha?
Dywan jest dosc zabrudzony. Wymieniony wyzej vanish poradzil sobie tylko z niektorymi plamami, a i to nienajlepiej. Macie cos sprawdzonego na dywany? Czy polecany Amway sprawdza sie rzeczywiscie tak swietnie?
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Chrzciny. Czy można odmówić dziecku?
Ostatnio sie dowiedziałam,że w moim mieście ksiądz napewno nie ochrzci mi dziecka ponieważ z mężem nie mamy ślubu kościelnego. Mamy go w planach lecz jeszcze nie teraz:/zbieramy kase:)/ A już
Czytaj dalej