moja historia

jak juz pisalam wczesniej jestem tutaj nowa i postanowilam opowiedziec wam moja historie.W sierpniu w 13 tyg ciąży okazalo sie ze moja dzidzie jeste martwa wiec przeszlam zabieg łyżeczkowania i od tamtej pory poprostu tragedia,nie dostalam tej pierwszej miesiaczki wiec musialam isc do lekarza aby dal mi cos na wywolanie dostalam luteine pobralam 5 dni i przyszla @ bardzo skąpa.W koleinym miesiącu oczywiscie znowu nie dostalam @ wiec znowu lekarz luteinka @ bardzo skąpa W 3 miesiącu po zabiegu pani doktor zaproponowala usg czy wogole jest jajeczkowanie ale tam nawet sladu owulacji wiec od 16 do 25 dnia luteinka 3 dni pozniej @ oczywiscie bardzo skąpa.W 4 miesiącu w polowie cyklu znowu usg,jest pecherz ale ma srednice 29 pani doktor mowi ze jeste za duzy endometrium 9mm i znowu luteinka od 16 do 25 dc i @ ale w koncu dosc obfita taka prawdziwa jak mialam przed ciąża.Obecnie jestem w 13 dniu czyli tuz tuz powinno byc jajeczkowanie ale ja zaczynam jakos dziwnie brudzic tzn wychodzą ze mnie jakies dziwne blonki z lekka zawartoscia krwi ja jestem poprostu zalamana zaraz mam zacząc brac duphaston i tak przez jeszcze 2 miesiące bo narazie podobno mam sobie wyregulowac @ ale oczywiscie pani doktor kazala sie starac jesli sie nie uda to za 2 miesiace przechodze na clo.przepraszam ze sie tak rozpisala ale chcialam sie z kim podzielic moimi problemami.
P.s porobilam badanie
nasienie meza dobre
moje badanie-fsh 4 dc 6.40 norma 1.38-11.6
LH w 4 dc 14.2 norma 0.830-15.5
PRL w 4 dc 5.5 norma 2.00-23.50
progesteron w 12.2 w 20 dc tez podobno w normie
wiec jak widzicie badanie mam podobno ok wiec co sie dzieje moze ktoras z was mi pomoze
Pozdrawiam bardzo serdecznie

4 odpowiedzi na pytanie: moja historia

  1. Re: moja historia

    Ja Ci niestety nie pomoge, nie znam sie na tym. Ale chce Ci powiedziec ze podziwiam takie dziewczyny jak Ty i zycze Ci powodzenia. Obys znow niedlugo zafasolkowala, tym razem na cale 9 miesiecy. monika

    • Re: moja historia

      Bardzo mi przykro z powodu martej ciazy. To jest czasem niesprawiedliwe, ze tak sie dzieje:(
      Twoje wyniki nie sa dobre:(wskazuja na problem z jajeczkowaniem.FSH i LH powinny byc 1:1 a u ciebie sa 1:2.
      Progesteron moglby byc ciut wiekszy. Moze pomiez temperature to zobaczymy jak wygladaja fazy cyklu.
      Usmiechnij sie dasz rade ze wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tylko dobrego lekarza znajdz!!!!!!!

      wiesiolek.HormeelS.witB.E

      • Re: moja historia

        Masz stanowczo za wysokie LH. To ze w normie nie znaczy ze dobre.
        LH powinno byc w stosunku 1:1 z FSH. Ta twoja pani doktorka tego nie zauważyła?
        Ja przepraszam, naprawdę ze zawsze musze się wyżywac na lekarzach, ale oni są po prostu pieprznięci.
        Progesteron jak witaminy, kurcze czy oni nie potrafią niczego innego przepisywać? Progesteron w takiej czy innej formie,luteina, duphaston, orgametril, szlag mnie trafia gdy czytam Wasze posty.
        Jak nie progesteron to dla odmiany CLO.
        I co ten progesteron ma niby wyregulować? Owulację? Progesteron przepisuje się na niedomogę w drugiej fazie a nie w pierwszej.
        Do lekarzy to nie trafia.
        Masz za wysokie LH, ono blokuje ci owulację, progesteronem niczego nie wyleczysz.
        Zmien lekarza.

        Pozdrawiam

        Gabi – to już 20 mies. starań o maluszka

        • Re: moja historia

          witam Cie Kasiu
          Te wyniki nie sa dobre( FSH-LH) a co z badaniami na cytmegalie, toxo i rózyczke? Ja równiez radzilabym Ci poszukac lekarza. Gablysia ma racje nic tylko nas karmia tym progesteronem a po co??
          pozdrawiam

          ania-2 podejscie..))

          Znasz odpowiedź na pytanie: moja historia

          Dodaj komentarz

          Mozarella w ciąży

          Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

          Czytaj dalej →

          Ile kosztuje żłobek?

          Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

          Czytaj dalej →

          Dziewczyny po cc – dreny

          Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

          Czytaj dalej →

          Meskie imie miedzynarodowe.

          Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

          Czytaj dalej →

          Wielotorbielowatość nerek

          W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

          Czytaj dalej →

          Ruchome kolano

          Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

          Czytaj dalej →
          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
          Logo
          Enable registration in settings - general