Pomidory po toksansku

Polecam pomidory po toksansku. Potrzebne:
duze pomidory,
mieso mielone,
kawalek sera bree lub innego byle z plesniawa obwodka,
oregano,bazylie,sol,pieprz i jak tam kto woli
Z pomidorow wylyzeczkowac miaz. Miesko na patelni podsmazyc. Najlepiej cebulke i dodac do tego miesko,podsmazyc.Do tego dodac polowe miaszu z pomidorow i na koniec ser,oregano,bazylie,sol,pieprz,daje tez czosnek.Jak sie ser stopi i juz nie bedzie takie rzadkie to jest juz gotowe. Teraz tylko nadziac pomidory. Posypac serem zoltym lub np.orzeszkami pini.W brytwance zapiekac w tem. 200 stop.20 min po czym przykrycie zdjac i jeszcze 10 gora 15min.Do tego bagietke z ziolowym maselkiem podpieczona w piekarniku.Z oszczednosci mozna miesko wymieszac z ryzem (podgotowanym) tak jak do papryki zapiekanej. Smacznego

Edited by agaHH on 2003/06/27 16:41.

4 odpowiedzi na pytanie: Pomidory po toksansku

  1. Re: mam ślinotok

    … Nie mogę tu wchodzić, bo mam ślinotok…

    Monika (05.10)

    • Re: mam ślinotok

      Nie martw sie ja rowniez.Wlasnie dzis myslalam co by tu szybko ugotowac i badlo na kurczaka w sosie czosnkowym z groszkiem:))Dobrze, ze mi zadne ciasta nie wychodza

      • Re: mam ślinotok

        ja z ciast też jestem noga; wychodzą mi jakieś takie…bo ja wiem-łągodnie mówiąc – specyficzne…

        Monika (05.10)

        • Re: Pomidory po toksansku

          Znalazłam ten przepis i zrobiłam- polecam! – szczególnie teraz w sezonie.
          Nadzienie jest takie przyszne że z trudem powstrzymałam się,żeby nie zjeść całego przed nałożeniem do pomidorków.

          Iwona i Wiktoria (11.08.03)

          Znasz odpowiedź na pytanie: Pomidory po toksansku

          Dodaj komentarz

          Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
          Logo