prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

Witajcie mamusie..
Mam do was ogromna prosbę..
Jestem ciężarówką i wiem, ze jeszcze mam troszku czasu ale pomału rozgladam sie to tu to tam za wózkiem..W sumie mam upatrzone 2 modele,ale mam takie pytanko do was.. Czy mogłybyście mi napisac czy któras z was miała,uzywała wymienione wózeczki i czy sa warte “grzechu”.. Prosiłabym jak mozna o opinie (“plusy” i minusy” ), który ewentualnie jest lepszy.. A może macie jeszcze jakies inne typy, modele chetnie zasięgne każdej porady

1. Wózek głęboko-spacerowy MUTSY UrbanRider
2. Implast Driver 4XL (głeboki+spacerowka)

3. opinia równiez dla kolezanki, która chce zakupic PerPergo (chyba model Golf). Czy on ma w zestawie gondola+spacerówka czy kupuje sie osobno? i orientacyjne ceny oraz jakie sa wasze opinie równiez na temat tego wózka?

Bede wdzieczna
z pozdrowionkami

19 odpowiedzi na pytanie: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

  1. Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Ja mam mutsy i jestem szalenie zadowolona. Prowadzi się go fantastycznie. Jest ładny. Mam go od kwietnia. Minusów na razie nie widać. Fakt…jest drogi. Ja płaciłam ok.2600zł za głęboki, spacerowy i plecak. Dodatki też są drogie. W kwietniu był na zamówienie i trzeba było czekać miesiesiąc. Jeśli ktoś powie Tobie, że ma felerne hamulce, to prawdopodobnie źle go użytkuje. W instrukcji obsługi wyraźnie jest napisane, że wszyskie ruchome części trzeba systematycznie przyskać teflonem. Ja nie miałam problemu z hamulcami.
    A co do implasta…Jest bardzo ładny ale już oklepany. Podobno kosz na zakupy jest na rzepy i przy większym obciążeniu odpina się.
    Ja polecam Mutsy.
    Pozdrawiam Alina


    Monika 07.04.04

    • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

      I my sie dolaczamy! Mutsy= Wozio suuuuuperancki!!!!!! sprawdza sie w kazdych warunkach, a skretna os rewelacja!

      Marta& Amelia 11.05.04

      • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

        Ja tez polecam wózek Mutsy. Za swój płaciłam 1950 (gondola i spacerówka) a za fotelik do niego 600 zł. Jedyna wada to to, że jest ciężki. Poza tym jest rewelacyjny, skrętna oś naprawde ułatwia prowadzenie, można się od niej uzależnić. Ja nie miałam z nim najmniejszych problemów, mamy go od czerwca. Mój synek jeździ już w spacerówce która sie idealnie na płasko rozkłada.

        • Re: czy jeszcze ktos doda opinie?

          dziekuje bardzo!!
          może jeszcze ktos jakieś uwagi itp..
          POZDRAWIAM wszystkie mamusie i dzieciaczki

          • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

            Gdzie udało Ci się kupić wózek tak tanio? Mój jest z Poznania. Jeszcze przed zmianą podatku vat. Sam plecak kosztował około 250zł.


            Monika 07.04.04

            • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

              Ja takze kupowalam w Poznaniu i 1,5 roku temu w Swiecie Dziecka w Panoramie kosztowal 2100,- (gondola+spacerowka), do tego fotelik-nosidełko firmy Play za okolo 600 zl.

              • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                W sklepie ten wózek był wystawiony za 2150 ale poniewaz robilismy tam zakupy na łączna kwote prawie 5 tys. to wytargwalismy rabat na wózek. Za fotelik – nosidelko zapłaciłam 600 zł.

                • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                  Dlaczego fotelik kupiłaś firmy play, nie mutsy? Ja mam bliźniaki, więc nie mam wózka Mutsy, tylko bliźniaczy Emaljunga. Ale zamierzam kupić foteliki samochodowe firmy Mutsy. Nie wiem teraz, czy to, co widziałam to takie spacerówko – fotelik, czy foteliki.Wiem że rozkłada się je całkowicie na płasko, i można z nich zrobić kołyskę. Kasiu, mam jeszcze pytanie – gdzie w Poznaniu są najlepsze, największe ( z najszerszym zasrtymentem ) sklepy dla dzieci, gdzie również jest duży wybór fotelików. Pozdrawiam!

                  Dobrusia i Michasia

                  • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                    Apolosiu, z tego co wiem (a moze sie cos zmienilo przez te 1,5 roku?) firma Mutsy nie robi fotelikow-nosidelek, tylko robi je dla niej firma Play. Ten, ktory ja mam nazywa sie Prima i rzeczywiscie rozklada sie na płasko, tzn. ma 3 stopnie pochylenia oparcia. Te foteliki mozna montowac za pomocą adapterów na różnych stelażach, w tym także na Mutsy. Mogą być także bujaczkiem w domu, bo rączka daje się blokować w różnych pozycjach, w tym także odchylona do tyłu i zaparta o podłoże stopuje bujanie się fotelika.

                    A co do sklepów. To dużo asortymentu, w tym także wózków, fotelików mają w sklepie Dyzio na ul. Opieńskiego w pasażu Tesco. To sama północ Poznania. Ciekawe i dużo rzeczy jest też w sklepie Pati i Maks na ul. Polnej róg Szamarzewskiego oraz w Smyku w Starym Browarze (oba sklepy są w samym centrum), ale w tym ostatnim ceny są wyższe ze względu na miejsce. Przy tym są ubodzy w wózki, foteliki, nosidełka itp. Tam raczej jest dużo ubrań, butów, no i najwięcej zabawek. Jest też kilka sklepów w Kupcu Poznańskim na Placu Wiosny Ludów, niedaleko Starego Rynku, ale tam jakoś nie jeżdżę, więc dobrze nie znam tych sklepów. Byłam jak szukałam parasolki i widziałam, że w jednym ze sklepów mieli nawet duży wybór wózków.
                    To chyba tyle. Jeśli będę jeszcze w czymś pomocna to pisz 🙂

                    • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                      Apolosiu, ja dlatego kupiłam fotelik PLAY bo to jest jedyny fotelk pasujacy na stelaż Mutsy. W sklepie sprzedawca wytłumaczył mi to w ten sposób, że Mutsy jako firma robiła kiedys jedynie wózki, fotelików nie. Natomiast firma PLAY robiła tylko foteliki. Dogadali się i współpracowali w ten sposób, że PLAY pod swoim logiem robił foteliki dla MUTSY. Ja kupiłam fotelik z ubiegłorocznej kolekcji kiedy jeszcze PLAY wystepował jako PLAY. Później zaczęli robić te foteliki pod marką MUTSY i te dzisiejsze nowe są już z logo MUTSY, ale czy jedna firma wchłonęła drugą czy poprostu tak się dogadali to już nie wiem. Fotelik jest super, ma trzy pozycje rozłożenia, jest świetną kołyską, jest bardzo wygodny i w stosunku do innych które oglądałam mięciutki.

                      • Re: podciagam

                        podciągam….może ktoś jeszcze cos skrobnie..
                        POZDRAWIAM

                        • Re: podciagam

                          Jakie są wymiary gondoli Mutsy?

                          • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                            peg perego jest najlżeszy na rynku – jeżeli to makieś znaczenie.
                            Kolega z pracy ma gondole+spacerówke i zdecydował sie na peg perego własnie ze względu na wagę.

                            Ja z tego samego względu kupiłam peg-perego atlantico – prowadziłam go jedną ręką (druga w gipsie) po zatłoczonym bulwarze nadmorskim – to świadczy o jego zwrotności.

                            madzia i Wicia (14 miesiecy)

                            • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                              Jeździmy Mutsy od prawie 20 miechów i jestem z niego w 90 proc. zadowolona. Zalety:skrętna oś, duże koła(naprawdę ciężko jest znaleźć teren po którym ten wózek nie pojedzie), bardzo łatwy w prowadzeniu(manewrowanie jedną ręką to pestka), dobrze się składa w samochodzie(przynajmniej nam). Spacerówka jest niziutka więc synio nie ma żadnych problemów żeby na nią wejść(a nie należy do najwyższych dzieci jakie znam ;)) Nosidełko ma 3 poziomy regulacji, budkę i osłonkę na nóżki no i można je montować na stelażu więc jak gdzieś jedziesz np po zakupy to nie musisz brać całego wozka.
                              Minusy: mała gondolka(ale to mi specjalnie nie przeszkadzało), notorycznie psujący się hamulec i blokada od skrętnych kół umiejscowiona akurat tak, że jak coś wkładasz(dużego) do kosza na zakupy pod wózkiem, to możesz mieć 99 proc pewności, że koła się zablokują. A jeśli chodzi o nosidełko to jest diablo ciężkie i ma jedną zasadniczą wadę(przynajmniej przy naszym kolorze-wybraliśmy czerwony, nie wiem jak to jest w innych wariantach bo są chyba zrobione z innego materiału)-jak było gorąco w to nawet przy włączonej klimie Piotrulowi pociły się plecki i całe oparcie od nosidła było mokre. Acha, i jeden jeszcze mankamencik-akcesoria drogie potwornie i niezbyt solidnie wykonane(parasolka do spacerówki-dramat, niestety nie mogliśmy kupić innej bo żadna nie pasowała na te ramy). Ale ogólnie bardzo OK, na pewno posłuży nam jeszcze przy córci!
                              Życzymy miłych zakupów

                              Miśka, Piotruś 02.10.2003 i Córcia 30.09-1.10 2005

                              Edited by miśka74 on 2005/05/30 22:56.

                              • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                                Kolezanka wozila córe Implastem. Po niespełna roku stelaz sie rozpadl na 2 czesci. Niedawno pisalam o tym w jakims watku ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Poza tym narzekała ze jesli chce sie odwrocic wózek i go ciągnąć to bardzo przeszkadzała jej skretna os bez blokady. Poza tym byli zadowoleni.
                                Moim zdaniem w tym wozku gondolka jest bardzo mala i bardzo szybko dziecko z niej wyrasta – ale w sumie na lato to moze i nie problem

                                Ula – mama Emilki (18,5 m.)

                                • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perper

                                  A ja w sprawie Implasta. Jak nie raz juz pisałam jak dla mnie to super wózeczek gdyby nie jedna wpadka- taż nam pękł stelaż co wiązało się z 4 dniami bez wózka. Firma Implast naprawdę bardzo szybko i bez żadnego gadania naprawiła (a właściwie wymieniła na nieco inaczej zaprojektowany stelaz-nowsze już maja tą “lepszą”)nam stelaż w wózu, mimo,że nie sgłaszaliśmy innych rzeczy jak starte niektóre elementy kół, lekko porwany koszyk na zakupy (sama naładowałam tan tonę zakupów) sami z własnej incjatywy wymienili to na nowe, reklamacja była wykonywana w ostatnim miesiącu gwarancji, oprócz naprawionego wózka przysłali dziecku zabawkę.
                                  Mimo tej usterki która nas spotkała, dalej polecam wózio, jego zalety wymieniałam już nie raz.
                                  Dodam, że MAti jest całkiem długi a w gondloce jeździł jakieś 7 miesięcy a mógł trochę dłużej ale dokupiliśmy śpiworek na zimę i nie chcieliśmy katować małego i gondolką i śpiworkiem
                                  Pozdrawiam Ania


                                  Mati 13m-cy

                                  • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                                    Miśka, czy mogłabyś mi podać wymiary gondolki Mutsy? Byłabym wdzięczna…

                                    • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perper

                                      Kolezanka tez wysyłała wózek do reklamacji, ale akurat od tamtej pory nie mialysmy okazji porozmawiac. Zakładam, ze firma zachowała sie fair i im tez wszystko zalatwili pozytywnie. Chociaz wiem, ze na pewno w ich przypadku trwalo to dluzej, bo gdy wtedy rozmawialysmy to byli juz 2 tygodnie bez tamtego wozka.
                                      Tak czy siak – wozek jest calkiem fajny.

                                      Ula – mama Emilki (18,5 m.)

                                      • Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                                        oj, nie pamiętam, niestety…zmierzyć też nijak nie mogę, bo z powodu braku miejsca u nas w domku czeka na nową lokatorkę u moich rodziców na strychu 🙂 Spróbuj poszukać czegoś na

                                        Miśka, Piotruś 02.10.2003 i Córcia 30.09-1.10 2005

                                        Znasz odpowiedź na pytanie: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

                                        Dodaj komentarz

                                        Mozarella w ciąży

                                        Dzisiaj naszła mnie ochota na mozarellę. I tu mam wątpliwości – czy w ciąży można jeść mozzarellę?? Na opakowaniu nie ma ani słowa na temat pasteryzacji.

                                        Czytaj dalej →

                                        Ile kosztuje żłobek?

                                        Dziewczyny! Ile płacicie miesięcznie za żłobek? Ponoć ma być dofinansowany z gminy, a nam przyszło zapłacić 292 zł bodajże. Nie wiem tylko czy to z rytmiką i innymi. Czy tylko...

                                        Czytaj dalej →

                                        Dziewczyny po cc – dreny

                                        Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany dren w czasie cesarki? Zazwyczaj dreny zdejmują na drugi dzień i ma on na celu oczyszczenie rany. Proszę dajcie znać, jeśli któraś miała...

                                        Czytaj dalej →

                                        Meskie imie miedzynarodowe.

                                        Kochane mamuśki lub oczekujące. Poszukuję imienia dla chłopca zdecydowanie męskiego. Sama zastanawiam się nad Wiktorem albo Stefanem, ale mój mąż jest jeszcze niezdecydowany. Może coś poradzicie? Dodam, ze musi to...

                                        Czytaj dalej →

                                        Wielotorbielowatość nerek

                                        W 28 tygodniu ciąży zdiagnozowano u mojej córeczki wielotorbielowatość nerek – zespół Pottera II. Mój ginekolog skierował mnie do szpitala. W białostockim szpitalu po usg powiedziano mi, że muszę jechać...

                                        Czytaj dalej →

                                        Ruchome kolano

                                        Zgłaszam się do was z zapytaniem o tytułowe ruchome kolano. Brzmi groźnie i tak też wygląda. dzieciak ma 11 miesięcy i czasami jego kolano wyskakuje z orbity wygląda to troche...

                                        Czytaj dalej →
                                        Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
                                        Logo
                                        Enable registration in settings - general