1 kostka margaryny
2 szkl. mąki
1,5 łyżeczki proszku do piecz.
3 średnie marchwie
3 łyżki cukru (dla tych co się nie odchudzają)
Marchew zetrzeć na tarle z drobnymi oczkami- na paseczki. Wszystkie składniki zmieszać na stolnicy i zarobić ciasto. Rozwałkować je i kleić rożki z jakimś dżemem lub konfiturą. Jeżeli ktoś sie odchudza mogą być bez nadzienia- też są dobre.
Smacznego
Ela i Tymek (09.09.04.)
3 odpowiedzi na pytanie: Rożki marchwiowe
Re: Rożki marchwiowe
I dalej do piekarnika? Na jak długo i w jakiej temperaturze to piec?
Dorcia 08.08.04
Re: Rożki marchwiowe
Tak. Tak jak każde ciasteczka. Ok. 180 stopni na 20-30 min. Najlepiej sprawdzić bo każdy piekarnik inaczej grzeje.
Pozdrawiam Ela i Tymcio
Re: Rożki marchwiowe
Ok, dzięki bardzo (wiesz, ze mnie taka ciemna masa jeśli chodzi o sprawy kuchenne, najlepiej to mi wychodzi zapakowanie zmywarki)
Dorcia 08.08.04
Znasz odpowiedź na pytanie: Rożki marchwiowe