Tajemnice rozpuszczalności II

Nawiązując do mojego dawnego wątku [Zobacz stronę] pragnę powinformować o nowych odkryciach w tej dziedzinie. Mianowicie od pewnego czasu mam wrażenie, że to ile kleiku rozpuści mi się w mleku zależy od opakowania. Jedne paczki rozpuszczają się lepiej a inne (ten sam produkt, ten sam producent) szybko tworzą gluta.
Ot tajemnica

Kaśka

3 odpowiedzi na pytanie: Tajemnice rozpuszczalności II

  1. Re: Tajemnice rozpuszczalności II

    taaa, wiem cos o tym:-) (to tak bardziej a propos pierwszego watku:-) najlepiej rozuszcza sie kaszka ryzowo-kukurydziana ile bym tego nie wsypala do mojego mleka i tak bedzie rzadkie:-)

    Effcia z FRANULKIEM (20.08.03)

    • Re: Tajemnice rozpuszczalności II

      Z kobiecym mlekiem jest troszke inaczej

      Ono zawiera enzymy, ktore “rozpuszczaja kaszke”

      Najpierw jest niby gesta a pozniej znowu rzadka

      smoki i Dawidek (19 miesięcy)

      • Re: Tajemnice rozpuszczalności II

        No 🙂
        Do “swojego” wsypywałam po kilkanaście miarek, w modyfikowanym max. 7

        Kaśka

        Znasz odpowiedź na pytanie: Tajemnice rozpuszczalności II

        Dodaj komentarz

        Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
        Logo