Torcik rybny.

Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 500 ml majonezu (najlepiej “Majonez Babuni”), 250 ml. gęstej śmietany
(tzn. kwaśnej np. 18%), pęczek koperku, 1 chleb tostowy (duży) i uwaga!! 2 główki czosnku!!!! (ja zawsze daję mniej – ale według upodobań).
Sposób przyrządzenia: tuńczyka odcedzić i wymieszać z majonezem, śmietaną, koperkiem (posiekanym) i czosnkiem (oczywiście przetartym).
W naczyniu (ja to robię na blasze od ciasta ale takiej mniejszej) układać warstwami: chleb tostowy (odkroić skórkę), masę tuńczykową, znowu chlebek, i masę.(Więcej warstw mi nie wychodzi) Na końcu można udekorować każdy kawałek chlebka np. kawałkiem jajka, szczypiorku lub jakimś egzotycznym skorupiakiem np. krewetką (ale to zależy od zasobności portwela). Potrawa musi stać w lodówce.
Kroi się na kawałki jak ciasto. Życzę smacznego.
Ewa.

1 odpowiedzi na pytanie: Torcik rybny.

ewi Dodane ponad rok temu,

Re: Torcik rybny.

Zapomniałam dodać, że torcik zaczyna się konsumować następnego dnia (chlebek musi zmięknąć)
Ewa

Znasz odpowiedź na pytanie: Torcik rybny.

Dodaj komentarz

Dla starających się
normy
Czesc, mam pytanko, znacie moze jakies strony z normami dla badan wykonywanych w ciazy? Mam swoja wartosc bety sprzed 2 dni, ale nie mam norm, bede miala dopiero popoludniu (chyba),
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
do mam ktorych dzieci za duzo przybrały na wadze
Wczoraj na szczepieniu pediatra powiedziala ze mala za duzo przybiera na wadze i mam ograniczyc jedzenie. Dodam ze mala jest na cycku i nie siedzi przy nim dlugo, moze te
Czytaj dalej