Forum: Zdrowie i uroda
15 lipca ostatnia @ i do dziś cisza – co to moze być?
Acha, od razu mówię – test ciążowy wczorajszy sikany negatywny. Zawsze @ co 30-35dni, żadnych dolegliwości.
Jaka moze byc przyczyna takiego zatrzymania okresu? (Wizyta u gina dopiero 6 października.)
9 odpowiedzi na pytanie: 15 lipca ostatnia @ i do dziś cisza – co to moze być?
prolaktyna?
karmisz jeszcze? po skończeniu karmienia okres wrócił do normy?
Oj, przepraszam, nie dopisałam – to nie ja tak mam – moja przyjaciółka. Nie ma dzieci.
Sądzisz, że prolaktyna moze dawać takie rezultaty? I tak nagle?
nie wiem czy tak nagle, u mnie były tylko cały czas rozregulowane cykle (ale max to coś ok. 50 dni, normalnie to coś koło 33-38 dni) ale skoro wcześniej miała nieregularne cykle to istnieje ryzyko, że to podwyższona prolaktyna. ale z tym i tak do lekarza trzeba.
Ja jak nie łykałam tabletek to czasem @ miałam co 1/2 roku.
Po ciążach mi się to trochę uregulowało.
A może to jednak kwietniowy dzidziuś?
Ona bardzo by chciała, nie zabezpieczali się zbytnio 😉 Ale wczoraj robiła test sikany i ewidentnie jedna kreska. A to juz2,5 mca od @ i musiałby wyjść ten test.
Poczytałam w necie i proponują zbadać prolaktynę, estrogeny, hormony męskie i tarczycowe. I poradze jej zrobić i iść z wynikami do gina.
ja bym najpierw poradziła się lekarza, które badanie zrobić. bo to trochę strzelanie w ciemno. no chyba, że zrobienie kilku niepotrzebnych badań nie jest problemem 😉
czasami stres ma taki wplyw, czASAMI ZLA DIETA, odchudzanie..itp
najlepiej do gina
wiesz – mi nigdy test sikany nie wyszedl pozytywnie…
Ale faktycznie dwa i pol miesiaca to troche dlugo – chociaz ja mialam prawie 2 miesiace i ciagle byl negatywny…
No właśnie, testy przecież czasami nie wychodząKciuki..wizyta u gina pewnie wyjaśni, czy dzidziuś przypadkiem nie zamieszkał w brzuszkuWow!
Znasz odpowiedź na pytanie: 15 lipca ostatnia @ i do dziś cisza – co to moze być?