Właśnie zrobiłam
I już wciągnęłam połowę
sama
K. jeszcze nie ma, jak szybko nie wróci to nie wiem co będzie z jego porcją
Wykonanie banalne, smak boski
polecam
Składniki:
śliwki,
pół łyżeczki cynamonu,
łyżeczka kardamonu,
trochę suszonej żurawny,
100 g masła,
100 g cukru,
200 g mąki.
Śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki.
Formę na tartę wysmarować masłem, poukładać w niej śliwki,
posypać żurawiną, cynamonem i kardamonem.
Z masła, cukru i mąki przygotować kruszonkę.
Owoce posypać kruszonką – dość grubą warstwą,
ma być dużo pysznej, chrupiącej słodyczy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 30 minut
aż kruszonka się pięknie zrumieni.
Można podawać na ciepło z kulką lodów śmietankowych lub na zimno.
I tak i tak smakuje bosko.
Strona 2 odpowiedzi na pytanie: Crumble śliwkowe
Spoko 😉
robiłam i tak i tak
obie wersje smakują równie pysznie 😉
Znasz odpowiedź na pytanie: Crumble śliwkowe