WITAJCIE
PROSZĘ O PODPOWIEDŹ, JAK UPIEC MROŻONĄ RYBE, ŻEBY NIE ROZWALAŁA SIĘ???
JA BIORĘ MROZONA RYBĘ, POSYPUJE PRZYPRAWAMI, MOCZĘ W JAJKU I BUŁCE TARTEJ I KŁĄDĘ NA ROZGRZANY OLEJ…RYBA SIE PIECZE I W TRAKCIE ODCHODZI CAŁA PYSZNA PANIERKA I CZĘŚĆ RYBY…JEMY TO TO – ALE ŁADNIE TO NIE WYGLĄDA…
Mikołajek 2-latek
5 odpowiedzi na pytanie: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???
Re: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???
ja posypuję jeszcze mąką, przed bułka tartą, wtedy się nie rozwala
Re: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???
a ja robie takie pseudo- ciasto. Mocze jajko- maka-jajko-maka i na rozgrzany olej. Rybka w srodku jest soczysta, ciasto koloru zlotego- lekko pokarbowane- fajnie wyglada i jest zmaczne. Podobnie przyrzadam piers z kurczaka lub indyka. Pozdrawiam Agata
Re: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???
A ja zawsze najpierw rozmrazam rybe i potem sie ladnie piecze i olej nie pryska.
Re: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???
Ja przewaznie mam odmrozona rybe a panierke robie taka: 1 jajko roztrzepuje dodaje 1 lyzke maki ziemniaczanej i 1 lyzke majonezu, troche bazylii i oczywiscie pieprz i sol… panierka wychodzi super i nie odchodzi od ryby…
Aga i Gabrysia (6.10.05)
Re: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???
miałam kiedys ten sam problem, ale czego nie podpowiedzą koleżanki z pracy, jedna nich ekspresowo rozmaraża filety (ciepła woda i duzo soli, zawsze myslałam że to niezdrowo w ciepłej wodzie, ale jakos od jakiegoś czasu jemy i nic się nie dzieje)ostatnio jak czytam i u większości z was przebojem w mojej kuchni jest panga. po takiej kapieli w ciepłej osolonej wodzie tylko doprawiam przyprawą ryb a potem w kolejności- mąka-jajko, bułka i na patelnię, panierka nie dochodzi, nie pryska. Dodam że odkąd tak robię polubiłam mrozone filety, bo do tej pory to jadaliśmy tylko świeże ryby ale z nimi to cała masa roboty…
Znasz odpowiedź na pytanie: JAK ELEGANCKO PIEC RYBĘ???