Składniki:
szparagi
makaron
oliwa
czarne oliwki bez pestek
przyprawy wg smaku (my dajemy przyprawe kuchni wloskiej)
Przepis:
Ugotować szparagi, pociąć na kawałki 4-5 cm. Ugotować makaron (najlepiej spaghetti ale moze byc penne albo jakis inny) i odcedzić. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić połówki czarnych oliwek bez pestek (garść), chwilę podgrzać, wrzucić ugotowany (półtwardo) makaron, zamieszać, wrzucić szparagi, zamieszać.
Mozna tez dodac serek topiony smietankowy, wowczas potrawa bedzie bardziej sycace i wyrazista.
A szparagi wrzuca sie na wrzatek wowczas nie zbrazowieja.
Magduska i Julka
1 odpowiedzi na pytanie: Makaron ze szparagami
Re: Makaron ze szparagami
brzmi pysznie, ja bym tylko zmieniła na zielone szparagi i może dodała łososia wędzonego z koperkiem juz pod sam koniec gotowania.
Monia i Olgutek
ROCZEK !
Znasz odpowiedź na pytanie: Makaron ze szparagami