Nie upiec a umerdać i schować do lodówki na ok. dobę. Mam taki przepis na kruszon / skubaniec, że i tak na na jakiś czas się ciasto wkłada do lodówki, by się lepiej kruszyło. Jakbym tak przewaliła ten ‘jakiś czas’ o 20 godzin to będzie mocne przegięcie? Nie pamiętam dokładnie co tam jest w środku; mąka, żółtka, jakiś tłuszcz i inne bajery.
5 odpowiedzi na pytanie: Można zrobić wcześniej ciasto na kruszon?
wydaje mi sie ze mozna. wiem ze ciasto kruche mozna mrozić to chyab i moze polezeć dłuzej…. ale ja nie kucharz ciastowy… moze sie specjalistki jeszcze wypowiedzą
O wow, ale super, nie miałam o tym pojęcia!
Bardzo by mi ukręcenie ciasta prędzej ułatwiło robotę
Tak tak
No to bomba wielkie dzięki za pomoc:)
Bez problemów 🙂
Wiecie laski, takie niby nic a cieszy
:o:o:o
Znasz odpowiedź na pytanie: Można zrobić wcześniej ciasto na kruszon?