wszyscy wiedza ze jedzenie ze sklepu nie jest wskazane dla malego dziecka.jedynie bio-produkty lub sloiczki.i tu jest moje pytanie.w jakim wieku dziecka mozna przejsc na jedzenie z normalnych sklepow.moje dziecko jest alergikiem i chyba to tez jest wazne.chcialabym mu podac tarte jablko ale nie ze sloiczka a sklepu ze zdrowa zywnoscia u mnie nie ma.jak u was to wygladalo?
2 odpowiedzi na pytanie: o jedzeniu
Re: o jedzeniu
mojemu pierwszemu dziecku dałam tarte jabłko już w wieku 4 miesięcy kupowane normalnie na targu potem sama gotowałam i przecierałam zupki okazyjnie podając te ze słoiczka. Kacperek ma teraz 7 lat i jest zdrowy. Z Olgusią ( 3 miesiące ) planuję postępować tak samo. Postaraj się poprostu nie dodawać składników na które dzidzia jest uczulona. pozdrawiam kaśka Olgusia i Kacperek
Re: o jedzeniu
Podstawowe pytanie: w jakim wieku jest dziecko?
Zakłada się, że w przypadku dzieci alergicznych w ogóle rozszerzanie diety rozpoczyna się w 7 m-cu. Wtedy zaczyna się od słoiczków, a potem można dopiero testować zwykłe produkty. Spróbować podać normalną żywność zawsze możesz (zalecane dopiero po 6 m-cach). Jak będziesz widziała, że coś się dzieje, najwyżej odstawisz.
Jeśli chodzi o nas, to do tej pory, niektóre rzeczy Michał jada tylko ze słoiczka (owoce), bo po normalnych wysypuje go.
Znasz odpowiedź na pytanie: o jedzeniu