POMÓŻCIE ODCZYTAĆ WYNIKI

DZIEWCZYNY jeżeli możecie pomóżcie mi odczytać moje wyniki badan wizyte mam za tydz a chyba coś jest nie tak szczegółowe wyniki podałam w wątku DLA STARAJĄCYCH SIĘ NAZWA TEMATU WYNIKI
PROSZĘ ZOBACZCIE JEZELI SIE ZNACIE cHOĆ TROCHĘ!!!

PASZULKO JA JESTEM PO CIĄŻY POZAMACICZNEJ CHCĘ ŻEBYŚ ZERKŁA JESZCZE RAZ TWOIM OKIEM TAK DOKŁADNIE WYGLĄDAJĄ MOJE BADANIA
w preparacie bezpośrednio stwierdzono: średnio liczne kom. nabł.płaskiego wielobocznego, poj.leukocyty, obfitą florę bakteryjnąał.G+,ziarn.G+,pał.G-,poj elem. grzybni.

nie stwierdzono Trichomonas vaginalis, dwoinekz rodz. Neisseria i pał.Lactobacillus

stwierdzono IVstopien czystosci pochwy

wyhodowano:Micrococcus sp.-flora saprofityczna Candidia sp. -poj.

Trichomonas vaginalis nie wychodowano

w warunkach beztlenowych wyhodowano Gardnerella vaginalis

Brak uzasadnienia do wykonania antybiogramu

15 odpowiedzi na pytanie: POMÓŻCIE ODCZYTAĆ WYNIKI

nadii Dodane ponad rok temu,

Hania przekopiuj wyniki, ułatwi to dziewczynom sprawę.

emilia8 Dodane ponad rok temu,

też proszę o pomoc:
oto badania które mam narazie zrobione: usg
trzon macicy wielkość 33 a-p o gładkich zarysach
endometrium szer.5mm,o słabo wysyconym echu 1 fazy cyklu
jajnik lewy o wym.34 na 25 mm, z licznymi pęcherzykami ułożonymi w całym miąższu o śr.do 10
jajnik prawy powiększony o wym.47 na 23 mm, z licznymi pęcherzykami ułożonymi w całym miąższu o śr.do 10
w zatoce douglasa płynu nie stwierdza się badania robione w25 dniu cyklu

krew:moje dokładne wyniki tsh- 1,8mlU/l ok LH 19,67 mUl/ml faza lutealna dużo za dużo norma 1-11,4FSH- 4.05 ESTRADIOL E2 183.3 PROLAKTYNA 346.6 PROGESTERON PRG 2,98 ZA MAŁO NORMA 5,3-86TESTOSTERON TST2,14 BADANIA:DZIEń 36 nadal nie mam okresu a to jest 43 dzień co się dzieje? może któraś z was miała podobny problem?

wiki80 Dodane ponad rok temu,

emilio,

ja sie moge wypowiedziec tylko co do progesteronu – nie mialas owulacji w tym cyklu (progesteron 2,98), tez sama mialam taki pare razy, np. mialam podobne badania robione kiedys w 23 d.c i mialam wtedy prog 2.52, estr 346
– twoj estradiol tez wydaje sie byc w normie

taki dlugi cykl zdarzal mi sie parokrotnie – najczesciej przyczyna byl stres lub wysilek, lub przyczyna nieznana:), dlatego w tym cyklu akurat moj gin reguluje moj cykl do normalnej dlugosci.

prolaktyna ok

plyn nie stwierdzony w zatoce – to moze tylko ew swiadczyc o braku owulacji, w kazdym razie nic w tym fakcie braku plynu nie jest zlego.

wielkosc pecherzykow normalna jak na druga faze cyklu

ew powiekszony jeden jajnik – to kwalifikuje sie do sprawdzenia w kolejnym cyklu

LH i FSH powinnas zrobic w 2-3 d.c zeby te hormony mogly o czyms swiadczyc, ja nigdy nie badalam poziomu tych hormonow w drugiej fazie cyklu,ale moze inne dziewczyny beda wiedzial co z tym twoim LH…

pozdro

emilia8 Dodane ponad rok temu,

dziękuje bardzo,trochę się uspokoiłam:jajnik zawsze mam taki powiększony lekarze podejrzewają u mnie zespół policystycznych jajników,ale nie wiem czy ich przypuszczenia są słuszne.badanie usg stierdziło,że to jest 1 faza cyklu.

madlenex Dodane ponad rok temu,

Hanka83 Twoje wyniki są prawidłowe. Wyhodowały się tylko niegroźne grzybki naturalne dla naszego organizmu – tzn wytworzone z zanieczyszczen – sa one niegrozne i szybko je zwalczysz masciami i lekami. Antybiogram tylko jest wykonywany przy powaznych grzybach i bakteriach. Ty bakterii nie masz – wiec jest dobrze 😉

madlenex Dodane ponad rok temu,

wiki80 – bardzo dobrze napisane 😉 masz słuszność moja droga.

paszulka Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez wiki80:LH i FSH powinnas zrobic w 2-3 d.c zeby te hormony mogly o czyms swiadczyc, ja nigdy nie badalam poziomu tych hormonow w drugiej fazie cyklu,ale moze inne dziewczyny beda wiedzial co z tym twoim LH…

LH i FSH wysokie w drugiej fazie cyklu może blokowac ciałko żółte a przez to zbijac poziom progesteronu.
Też miałam te wątpliwości kiedyś, ale juz się douczyłam.
Co nie zmienia faktu, że na początku cyklu trzeba je zrobić, aby miec pełniejszy obraz sytuacji i upewnić się, że jest sznsa na owu (nie piszę, że jest na pewno owu bo zaraz Gablysia na mnie nakrzyczy i powie, że jedynym dowodem na owu jest ciąża :D)

hanka83 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez madlenex:Hanka83 Twoje wyniki są prawidłowe. Wyhodowały się tylko niegroźne grzybki naturalne dla naszego organizmu – tzn wytworzone z zanieczyszczen – sa one niegrozne i szybko je zwalczysz masciami i lekami. Antybiogram tylko jest wykonywany przy powaznych grzybach i bakteriach. Ty bakterii nie masz – wiec jest dobrze 😉

USPOKOIŁAŚ MNIE TROSZKĘ ALE NIE WIEM CO ZNACZY IV ST. CZYSTOŚCI POCHWY IDĘ W PIĄTEK DO GIN TO BĘDĘ WIEDZIEĆ NA CZYM STOJE

elinka78 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Hanka83:USPOKOIŁAŚ MNIE TROSZKĘ ALE NIE WIEM CO ZNACZY IV ST. CZYSTOŚCI POCHWY IDĘ W PIĄTEK DO GIN TO BĘDĘ WIEDZIEĆ NA CZYM STOJE

ten stopień czystości wynika z tego,ze masz w pochwie florę saprofityczną,liczne bakterir i grzyby Candida-nie powinno ich być(ale nie jest to też bardzo poważna sprawa).Dostaniesz jakies maści i globulki-sama możesz sobie juz aplikować lactovaginal-poprawi to „kwaśność” pochwy i sprzyja wyeliminowaniu flory saprofitycznej.Nic się nie martw(jak to mój gin mówi na I stopień tzreba sobie zasłużyć albo być dziewicą:))

hanka83 Dodane ponad rok temu,

To uspokoiłaś mnie moja droga i nawet humorek mi się poprawił dobrze że można na was liczyć!:)Teraz modlę się tylko by mieć w końcu zielone światło w staraniu o maleństwo:)

gablysia Dodane ponad rok temu,

Zrób badanie LH na początku cyklu, o ile taki się zdarzy.
Spróbuj wywołac tę @ sztucznie jakimiś lekami. Jak przyjdzie zrób to badanie jeszcze raz.
Masz jajniki usiane pęcherzykami…..pewnie to LH też jest wyciągnięte do góry na początku cyklu.

Ja miałam podobnie…. do laparoskopii.

Jeśli starasz się długo, twoje cykle też są coraz to dłuższe, myślę, ze laparoskopia powinna coś poprawić, choć na jakiś czas.
Być może jest to PCO, oby udało sie szczęśliwie wyleczyć.

A masz jakies inne objawy typowe przy PCO???, lekarze niestety słusznie ci je podejrzewają, endometrium słabe, usiane jajniki pęcherzykami, progesteron niziutki, brak miesiączki, no typowe objawy braku owulacji spowodowane….. policystycznymi jajnikami.

gablysia Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez paszula:(nie piszę, że jest na pewno owu bo zaraz Gablysia na mnie nakrzyczy i powie, że jedynym dowodem na owu jest ciąża :D)

Taaaa…..będę krzyczeć tak, ze ściany popękają z hałasu.

🙂

kaja26 Dodane ponad rok temu,

Gabi postrach forum:D;)

hanka83 Dodane ponad rok temu,

Gabi ty taka agresywna jesteś???????;);)

gablysia Dodane ponad rok temu,

SIe ma podpis pod nickiem, sie ma głos! :cool:Mogę tylko palcem kiwnąć, i wszystko pozamykam.
Drżyjcie……już dziś…..:cool:

Znasz odpowiedź na pytanie: POMÓŻCIE ODCZYTAĆ WYNIKI?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
Szczaw
Nie pisze w ksiazce kucharskiej, bo nie o przepisy mi chodzi. W pierwszej ciazy naczytalam sie w gazetach dla matek, ze w ciazy nie wolno jesc szczawiu, bo ma w
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
Słowenia na wakacje
Ktoś był? Coś poleca? Jaki region wybrać? Gdzie szukać fajnego zakwaterowania?
Czytaj dalej