CIASTKA ORZECHOWE
25 dag masla
2.5 szkl. drobno posiekanych orzechow (ja daje zazwyczaj ok. 2 szkl)
1/4 szkl. cukru pudru
2.5 szkl maki
1 jajko
1 cukier waniliowy
sol
Zagniesc ciasto, formowac rogaliki, mozna tez kulki, piec na zloty kolor w temp. ok 150 C (kurcze nie jestem pewna bo ja mam temp. w F.- lepiej na mniejszej temp, bo lubia sie przypalic od spodu). Na koniec obficie posypac cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Iwona i Karolinka (01.26.02)
2 odpowiedzi na pytanie: Szybkie, latwe i pyszne ciasteczka orzechowe
Re: Szybkie, latwe i pyszne ciasteczka orzechowe
uwielbiam wszwlkiego rodzaju ciasteczka wiec je wkrotce wyprobuje a jakie orzechy dodajesz?
Dorota i Zosia <16.07.2003.>
Re: Szybkie, latwe i pyszne ciasteczka orzechowe
Kurcze, to chyba wloskie, tzn chyba tak sie nazywaja.
Iwona i Karolinka (01.26.02)
Znasz odpowiedź na pytanie: Szybkie, latwe i pyszne ciasteczka orzechowe