dla lubiacych ostre smaki
kawalki kurczaka (mialam udka i piersi)
marynata:
sok z jednej limonki (a moze to sie limeta po polsku nazywa? w kazdym razie o zielone cytryny mi chodzi
1/3 szklanki sosu sojowego, lyzeczka brazowego cukru, lyzeczka sosu rybnego, ok. 2 cm korzenia imbiru startego na drobnej tarce, dwie lyzeczki sosu z chili (najlepiej bez zadnych dodatkow, takiego przecieru, np sriraccha), drobno starte dwa zabki czosnku, trzy, moze cztery galazki swiezej kolendry drobno posiekane i dwie galazki mlodej cebulki tez dosc drobno poszatkowane – wszystko wymieszac porzadnie
marynuje mieso w woreczku z hermetycznym zamkiem w lodowce przez ok. 1 godziny przewracajac worek co jakis czas
na srednio goracy grill i juz
1 odpowiedzi na pytanie: tajski kurczak z grilla
mniam. napewno zrobie, lubie tajskie
Znasz odpowiedź na pytanie: tajski kurczak z grilla