Z racji tej, ze jestem b.wybredna w ciastach. Muszę się naprwade wygłodzić,żeby jakaś słodkość mi dogodziła. Słodkie nie musi dla mnie istniec,ale za to uwielbiam je piec (ciasta) to najprostsze dla mniei czym mogę gości poczestowac.:)Juz dośc długo nie piekłam czegos naprawde pysznego.Jak do tej pory to moim hitem był kiedyś tort makowy naprawdę mniam,ale roboty co niemiara,jednak się zastanawiam,czy nie zaryzykować na święta,ale musiałabym odkopac przepis i nie wiem czy mi się uda,bo ostatnio piekłam go z 15 lat temu
Ostatnim moim hitem jest snickers,ale nie piekę czesto,żeby mi się nie znudził:roll:
Jakie ciasto jest dla was naj,naj,najsmaczniejsze takie mniam????
Strona 5 odpowiedzi na pytanie: Wasze ciastowe hity??
Tak jak pisze miesiak, to jest rodzynkowiec, przepis byl na forum nie raz – stad go wzielam, a ja niestety nie moge podac, bo zapodzialam 🙁
Zawsze mialam jakies przeboje z tym ciastem, tj. z polewa do niego, ale i tak uparcie robilam, mimo ze kiedys rozplynela mi sie polewa po stole haha
ciasto malpie to przepis cher
nie podawala jeszcze? nie chcialabym zdradzac jej przepisu jak tak 😉
O, jest:
kotus nawet wstawila zdjecie
w mojej modyfikacji zamiast dzemu wisniowego sa lekko podsmazone wisnie mrozone z cukrem i odrobina zelatyny, tak ze sa w sumie w calosci
Tez by mi sie przydało czasem wyszukiwarki użyć
Dziękuję:).
Jest 🙂
U mnie to samo, mi się juz trochę przejadło ale wszyscy się dopominają na świeta….więc chyba ulegne i zrobie, chociaż zastanawim się na tym snikersem Kotusiowym
Lea a rzuć przepis na biszkopt z 6 jaj, ale taki który się udaje 😀
Postanowione, robię rodzynkowiec, dzięki za inspirację.
Hyhy chyba nie rzuce
mialam kiedys taki, co to ponoc zawsze kazdemu wychodzil, ale dla mnie to ciasto bylo straszliwie twarde…
i przepis sie nie przyjal
6 jaj,
1,5 szkl cukru,
1 szkl maki ziemniaczanej,
0,5 szkl maki pszennej,
1,5 lyzeczki pr. do pieczenia
Jajka ubijac na parze mikserem dodajac cukier do bialosci, tak ok 15 min., po troszeczku dosypywac maki wymieszane ze soba i pr. do pieczenia. Do piekarnika, az upiecze sie na zloty kolor
Ten biszkopt ZAWSZE wychodzi i jest pyszny – wysoki i puszysty
DZIEKI 🙂
Jutro zabieram sie do roboty
Biszkopt wyszedł ekstra, pomim, że nie ubijałam na parze. Rodzynkowiec jakiś dziwny, ale nic popróbujemy jutro.
Znasz odpowiedź na pytanie: Wasze ciastowe hity??