Zupa na zamrożonym mięsie

Dzisiaj moja koleżanka oświadczyła, że ona gotuje zupy na zamrożonym mięsie – to znaczy, że w ogóle go nie rozmraża tylko prosto z zamrażalnika wkłada do garnka (zapomniałam zapytać czy do wody zimnej czy wrzącej). Do tej pory myślałam, że zupy gotuje się na mięsie rozmrożonym. A jak jest u Was?

Wiola, Michałek 26.08.2002 i Bartuś 23.07.2005

20 odpowiedzi na pytanie: Zupa na zamrożonym mięsie

Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Myjesz mięso przed zamrożeniem?

Ulcia i listopadowy Wojtuś

lobuziara78 Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

równie nie rozmarażam tylko myje
a woda powinna zimna
pozdrawiam

+ ktosik

beamama Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Absolutnie nie rozmraża się mięsa, bo wszystko co dobre z niego spłynie 😉 Zwłaszcza jak rozmraża się w wodzie, którą się wylewa.
Ale warunek – umyć i dobrze osuszyć przed zmrożeniem, zresztą przed samym gotowaniem też przepłukać 🙂

pasiasta Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Ja rozmrażam przed gotowaniem i to w zimnej wodzie, gdzieś w TiVi;-) słyszałam, ze jak się takie zamrożone potraktuje na ciepło [łącznie z wkładaniem do garnka do zimnej wody postawionej na ogniu], to zabija się w nim wszystkie dobre sprawy [cokolwiek by to miało oznaczać]

beasia Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

a ja najpierw rozmrazam
i nie w wodzie tylko wyjmuje dzien wczesniej i stawiam na najwyzszej połce w lodówce i powoli sie rozmraza, słyszałam, zę tak najlepiej
myje po rozmrozeniu
każde mieso tak rozmrażam…

Basia, Anulka i Gabrysia

gruszki Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

myje przed zamrożeniem i wrzucam do garnka zamrożone

Jola i

viking Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Zazwyczaj do garnka wkładam zamrożone. Przed zamrożeniem myję, zresztą nie zamroziłabym nieumytego mięsa

Kinga

Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Ja z reguly nie rozmrazam, bo poprostu zapominam wyjac mieso na zupe z zamrazalnika:))taka ze mnie skleroza…
Myje przed zamrozeniem i przemywam przed wrzuceniem do gara

kiara Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Ja rozmrazam,zawsze:)( o ile robie na miesie)

Ania i 20.09.2005

ladybug Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

nigdy nie rozmrazam

Alex 28.06.06

Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

myje mieso przed zamrozeniem i wrzucam do garnka prosto z zamrazalnika (znaczy po wyjeciu z torebki), zalewam zimna woda; podobnie mroze wloszczyzne na zupe – obieram, myje i porcjuje, potem dorzucam do gotowania (ale juz po zagotowaniu i odszumowaniu bulionu);

Ewa i Krzyś

mlodzia Dodane ponad rok temu,

Re: Zupa na zamrożonym mięsie

Nie rozmrażam nigdy, zalewam letnią wodą i gotuję. (Wcześniej myję, oczywiście).

Młodzia-mama Tosi (5 lat) , Amelki ( 2 lata) i Aniołka

bejbikowo Dodane ponad rok temu,

Ja też zwykle rozmrażam, chyba że robię gotową zupę z żelu 😛 Ostatnio jak mało czasu mam to w ruch idzie . Odkąd poznałam kubki pełne smaku od Profi życie stało się naprawdę prostsze 😛 Zupek chińskich nie lubię, ale te od Profi są płynne i bez konserwantów 🙂

bejbikowo Dodane ponad rok temu,

Ja też zwykle rozmrażam, chyba że robię gotową zupę z żelu 😛 Ostatnio jak mało czasu mam to w ruch idzie . Odkąd poznałam kubki pełne smaku od Profi życie stało się naprawdę prostsze 😛 Zupek chińskich nie lubię, ale te od Profi są płynne i bez konserwantów 🙂

bejbikowo Dodane ponad rok temu,

Ja też zwykle rozmrażam, chyba że robię gotową zupę z żelu 😛 Ostatnio jak mało czasu mam to w ruch idzie . Odkąd poznałam kubki pełne smaku od Profi życie stało się naprawdę prostsze 😛 Zupek chińskich nie lubię, ale te od Profi są płynne i bez konserwantów 🙂

majkal Dodane ponad rok temu,

A ja wrzucam zamrożoną porcję rosołową do gorącej wody. W mig się rozmraża, a sam rosoł i tak gotuje się minimum godzinę ( czasami dwie jeśli chcę aby zupka była esencjonalna). Nie mam czasu na bawienie się w rozmrażanie i te sprawy….
Tak poza tym to rosól gotuję praktycznie co tydzien. Moja rodzinka nie przepada za jedzeniem 2-3 dni tego samego. Tak wiec bardzo czesto następnego dnia dodaję coś do rosołu i przekształcam go w inną zupkę. Bardzo smaczna jest zupa kalafiorowa:
[Zobacz stronę]

majkal Dodane ponad rok temu,

A ja wrzucam zamrożoną porcję rosołową do gorącej wody. W mig się rozmraża, a sam rosoł i tak gotuje się minimum godzinę ( czasami dwie jeśli chcę aby zupka była esencjonalna). Nie mam czasu na bawienie się w rozmrażanie i te sprawy….
Tak poza tym to rosól gotuję praktycznie co tydzien. Moja rodzinka nie przepada za jedzeniem 2-3 dni tego samego. Tak wiec bardzo czesto następnego dnia dodaję coś do rosołu i przekształcam go w inną zupkę. Bardzo smaczna jest zupa kalafiorowa:
[Zobacz stronę]

aga-675 Dodane ponad rok temu,

Ja gotuje zawsze na rozmrożonym

aga-675 Dodane ponad rok temu,

Ja gotuje zawsze na rozmrożonym

aga-675 Dodane ponad rok temu,

Ja gotuje zawsze na rozmrożonym

Znasz odpowiedź na pytanie: Zupa na zamrożonym mięsie?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Noworodek, niemowlę
jadlospis na 6 m-cy
Doradźcie czy taki jadlospis wystarczy 6-miesięczniakowi: 7-8 godz. pierś 10-11 moje mleko z butli 100 ml +kaszka ryżowa na wodzie 13-14 zupka lub obiadek (pól sloika) 16.30 pierś 18 owoce ze sloiczka 20
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
Głowa pełna pytań
Witam Was! JUż powoli tracę głowę, mam miliony pytań, dziwnych lęków i sama jeszcze nie wiem co. Termin 08,08 zbliża się wielkimi krokami. 25,07 idę na wizytę do gina dowiem się jak
Czytaj dalej